Materia prima

Ametlles farcides riques, riques

A la torroneria Joan Verdú Sirvent de Figueres, amb segell de la IGP Xixona i Torró d’Alacant per a les varietats emparades pel Consell Regulador (Xixona de textura tova, Alacant de textura dura i coques d’Alacant) sabem que hem de tractar amb cura absoluta la matèria primera i … també el manipulat i elaboració del producte final.

Per això, a diferència de molts altres establiments i obradors, les nostres ametlles farcides estan fetes a mà. Com sona !Una a una! Sense parar des del passat mes d’octubre perquè les ametlles farcides puguin ser degustades amb tot el seu sabor. Sense que es perdi pel camí ni una sola característica organolèptica. Ens porta el nostre temps, però a l’obrador de Xixona de Joan Verdú Sirvent som així: ens prenem el treball amb molta paciència, al qual afegim afecte i amor pel què fem i pel què van fer els nostres avantpassats fa ja més d’un segle.

La massa de les ametlles està elaborada amb torró a la pedra. És el típic torró que també s’envasa en format de caixa de fusta per a ser comercialitzat. Les ametlles farcides porten un 90% d’aquest torró a la pedra, que està elaborat en un 50% per ametlla torrada de qualitat (marcona i comuna), a la qual s’afegeix sucre també en gairebé un 50%. La resta és feina del molí amb pedres especials i antiquíssimes que roden i roden sense parar fins que la massa adquireixi la textura i consistència desitjada. A l’ametlla i el sucre li replica horloges afegim ratlladura de llimona i pa d’àngel per presentar-la en forma precisament d’ametlla, la matèria primera per excel·lència de l’torró. També introdueix una part de farina de blat, emulgent (lecitina de soja), gasificant (bicarbonat sòdic), colorant (diòxid de titani).

 

VALORS NUTRICIONALS mitjans per 100g.

Valor energètic: 2115 KJ / 505 kcal. Greixos: 25 g. de les quals saturats: 1,9 g. Hidrats de Carboni: 56 g. dels quals sucres: 47 g. Fibra alimentària: 4,8 g. Proteïnes: 13 g. Sal: 0,04 g.

El que s’ha dit, un mos molt estimulant i exquisit que ha de acompanyar-te, sense falta, en tot dinar nadalenc com cal, al costat dels teus éssers més estimats.